Ga naar de inhoud

Financiering

We zijn aan deze historische reisdocumentaire begonnen vanuit onze eigen interesse en passie voor reizen, geschiedenis en mensen. Dat betekent dat we deze serie maken tussen onze dagelijkse werkzaamheden als zzp’er door. Ten tijde van Covid-19 hadden we daar de tijd voor, maar gaandeweg investeerden we steeds meer tijd per aflevering, mede ook omdat we aan onszelf ook steeds hogere eisen stelden.

Dat betekende dat het maken van één aflevering een maand in beslag nam. Een aantal weken voor onderzoek en voorbereidingen voor de opnames, daarna alles opnemen in ongeveer 4 tot 5 dagen en vervolgens alle materialen monteren tot één aflevering van ongeveer 30 minuten. Dit laatste nam naast de montage, muziekkeuzen en ondertiteling ook nog 2 tot 3 weken in beslag. Daarom hebben we voor de laatste 3 afleveringen financiering gezocht.

Zowel Provincie Overijssel, Prins Bernhard Cultuurfonds en Cogas Cultuurfonds hebben een bijdrage verstrekt, zodat we onze uren voor de helft vergoedt konden krijgen.